latinica  ћирилица
04/01/2017 |  15:42 ⇒ 15:50 | Autor: RTRS

Zvornik: Zahvaljujući incijativi pacijenata opremljena dječija soba

Vlasnik marketa "Zvorničanka" Mihajlo Ostojić, sa najbližim saradnicima, pokrenuo je akciju rekonstrukcije dječije sobe Hirurškog odjeljenja Opšte bolnice u Zvorniku, u kojoj je kompletno zamijenjen pod, renovirani zidovi sa molerskim radovima i nabavljeni novi ormarići.
Opšta bolnica u Zvorniku - Foto: SRNA
Opšta bolnica u ZvornikuFoto: SRNA

Načelnik Hirurškog odjeljenja Dragan Cvijanović rekao je novinarima da će uskoro biti postavljen klima-uređaj i plazma TV prijemnik, te je zahvalio rukovodstvu "Zvorničanke" i svima koji su pomogli ovaj projekat.

Podsjetivši da je inicijativu za rekonstrukciju dječije sobe pokrenula grupa zadovoljnih pacijenata Hirurškog odjeljenja, Cvijanović je rekao da su ovakve i slične inicijative dobar primjer kako se zajedničkom saradnjom mogu učiniti dobra djela koja za krajnji cilj imaju bolje uslove za pacijente.

On je pozvao sve one koji su u finansijskoj mogućnosti da na sličan način pomognu u stvaranju što boljih uslova za sve pacijente, podsjetivši da je ovo prvi put u posljednjih dvadesetak godina da je realizovana ovakva akcija.

Inicijativa grupe zadovoljnih pacijenata Hiruškog odjeljenja za opremanje dječije sobe potekla je nakon rekonstrukcije Opšte bolnice u Zvorniku u koju je uloženo više od 800.000 KM za termo izolaciju, izmjenu fasadne stolarije, ventila u postrojenjima za grijanje, kao i zamjenu krova.

Rekonstrukcija Opšte bolnice Zvornik, koja je u završnoj fazi, radi se u okviru projekta energetske efikasnosti Republike Srpske.

Izvor: SRNA