latinica  ћирилица
30/12/2016 |  12:49 ⇒ 17:31 | Autor: RTRS

Čubrilović donirao 6.000 KM za Dječiju kliniku u Banjaluci (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović posjetio je danas Kliniku za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka i donirao 6.000 KM za kupovinu aparata za određivanje sastava tjelesne mase, neophodnog za rad Klinike.
Čubrilović u posjeti Klinici za dječije bolesti - Foto: SRNA
Čubrilović u posjeti Klinici za dječije bolestiFoto: SRNA

Čubrilović je rekao novinarima da će i ove godine sredstva za tradicionalni novogodišnji prijem u Narodnoj skupštini biti preusmjerena u humanitarne svrhe.

"Iz tih sredstava izdvojili smo dio jednoj organizaciji u opštini Ljubinje koja pomaže djeci za posebnim potrebama, te dio u Drvar djeci roditelja koji su izbjegli", istakao je Čubrilović.

On je dodao da je dio sredstava doniran za izgradnju Centra za prevenciju teškoća "Za majku i dijete" u okviru akcije "S ljubavlju, hrabrim srcima".

Načelnik Klinike za dječije bolesti Stojislav Konjević rekao je novinarima da je Narodna skupština Republike Srpske donirala 6.000 KM za nabavku ovog aparata, koji je veoma bitan u radu Klinike.

"Na osnovu ovog aparata u mogućnosti smo da kod djece koja su gojazna vrlo brzo odrediti sastav tečnosti i tkiva i da se na taj način odredimo u terapijskom smislu određivanja dijeta i kako djeca treba da se ponašaju u rastu i razvoju", istakao je Konjević.

Konjević je zahvalio Čubriloviću na doniranim sredstvima iz parlamenta Republike Srpske.

Čubrilović je obišao prostorije Klinike za dječije bolesti u pratnji generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka Mirka Stanetića, načelnika Konjevića i ljekara ove klinike.