latinica  ћирилица
27/12/2016 |  09:05 ⇒ 16:07 | Autor: RTRS

Nevjerovatne ponude na i-Beju: Novi Zeland, papin golf, kosa Britni Spirs...

Neki ljudi vole da kupuju stvari koje se nude preko i-Beju, a tu se zaista mogu naći veoma neobične i jedinstvene ponude.
Papin golf na aukciji na eBay-u - Foto: Screenshot
Papin golf na aukciji na eBay-uFoto: Screenshot

Suparništvo između Novog Zelanda i Australije dostiglo je vrhunac kada je jedan Australijanac postavio na ovu mrežu aukciju "neželjenog" Novog Zelanda. Prije nego je obrisao ovaj oglas, njegova vrijednost na aukciji dostigla je 3.000 dolara.

Na aukciji na i-Beju u ponudi je bio i Folksvagen golf koji je nekad bio u vlasništvu pape Benedikta XVI, a prodat je za 277.171 dolara.

Na i-Beju ste mogli kupiti i kosu Britni Spirs. Britni je 2007. godine imala nervni slom kada je u jednom kalifornijskom salonu obrijala glavu. Vlasnik frizerskog salona je kasnije prodavao njenu kosu za milion dolara.

Јedna od najnevjerovatnijih stvari koje su se prodavale je voda Elvisa Prislija.

Plastična čaša s malom količinom vode koju Prisli nije popio tokom nastupa u Sjevernoj Karolini 1977. godine prodata je 2008. godine za 445 dolara.

Gumena patkica koja je opsjednuta zlim silama se takođe našla na i-Bej ponudi, a uprkos "demonskim silama" koje su je obuzele prodata je za 100 dolara.

Izvor: Tanjug