latinica  ћирилица
16/12/2016 |  11:27 ⇒ 11:40 | Autor: RTRS

Najstarija stjuardesa ima 80 godina (VIDEO)

U osamdesetoj godini odlazak u penziju je posljednja stvar na koju misli najstarija stjuardesa Bet Neš. Ona je radila kao stjuardesa skoro 60 godina i to za istu aviokompaniju.
Bet Neš- Najstarija stjuardesa - Foto: Screenshot/YouTube
Bet Neš- Najstarija stjuardesaFoto: Screenshot/YouTube

Neš je počela da radi za Ister erlajns, sada Amerikan erlajns, kada je imala 21 godinu i kada je Dvajt Ajzenhauer bio predsjednik. Avionske karte su tada koštale samo 12 dolara, a rezervacije nisu bile potrebne.

- Moja omiljena priča uključuje sve mogućnosti pomoći našim klijentima i osjećam kao da me moj posao stavlja u poziciju da imam posebnu pažnju i ljubaznost - izjavila je Neš osvrćući se na svoju karijeru.

Sada, na svojoj dnevnoj relaciji Vašington- Boston, ona ima putnike koji je pozdravljaju sa zagrljajem kao da su stari prijatelji.

- Volim sve naše stalne goste i ispunjavaju me novi. Istinski sam uživala s bezbrojnim interakcijama sa putnicima i ima toga i previše za ispričati - izjavila je stjuardesa.

Ova osamdesetogodišnjakinja je započela svoju karijeru 4. novembra 1957. godine. Svu pažnju je poklonila poslu i romantici na nebu.

U vrijeme kada je počela da radi, stjuardese su jela služile u bijelim rukavicama, a ljudima je bilo dozvoljeno da puše tokom leta. Iako se avioindustrija u potpunosti promijenila, ona i dalje voli da radi isto.

Neš je takođe rekla da joj je najšokantnija promjena bila kada je tokom svoje karijere vidjela kako se mijenja tehnologija. Nedavno se morala prilagoditi i tome.

Izvor: Agencije