latinica  ћирилица
15/12/2016 |  19:59 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

Brutalni rijaliti u Sibiru (FOTO)

Takmičari ruskog rijaliti šoua biće opremljeni noževima devet mjeseci, bačeni u sibirsku divljinu u borbu s medvjedima, vukovima i temperaturama od minus 40, piše britanski San.
Brutalni rijaliti u Sibiru - Foto: RTS
Brutalni rijaliti u SibiruFoto: RTS

Pravila šoua toliko su brutalna da se već sada bune razna udruženja sa svih strana svijeta, jer šou sa nagradom od 1,55 miliona evra, dozvoljava "tuču, ubijanje i silovanje".

Iz različitih država 30 takmičara će se takmičiti za nevjerovatno veliku nagradu.

U takmičenju koji se na prvi pogled ne razlikuje previše od Igara gladi, 30 takmičara, od kojih će polovina biti žene, biće bačeni u divljinu, a osim sa divljim životinjama, boriće se i sa temperaturama od minus 40 stepeni i nižim.

Pričalo se da će takmičari biti naoružani vatrenim oružjem, ali to nije istina.

Šokantno pravilo kaže: Sve je dozvoljeno. Tuča, alkohol, ubistvo, silovanje, pušenje, sve.

Mozak šokantnog šoua je ruski tajkun Јevgenij Pjatkovski (35) koji je rekao da oni s tim neće imati ništa, već će takmičari sami proučiti pravila i potpisati da li žele učestvovati.

Situaciju smiruju producenti koji kažu "ako bude dokaza za kriminalnu aktivnost, policija će doći i odvesti vas".

Kritičari tvrde da će pravila odvesti do divljačkog ponašanja jer su takmičari prisiljeni da žive kao divlje životinje.

Brutalni rijaliti u Sibiru (RTS)

Takmičari moraju biti stariji od 18 godina i "mentalno zdravi", a bizarna je i činjenica da će za učestvovanje morati platiti više od 150.000 dolara, iako će neki u šou završiti besplatno kroz onlajn glasanje.

Neće biti snimateljskih ekipa na terenu, već će čitav prostor biti "natrpan" sa oko 2.000 fiksnih kamera koje će nositi takmičari. Emitovaće se će 24 sata dnevno i to s prevodima na više stranih jezika.

Početak emitovanja planira se za jul iduće godine, a producenti vjeruju da će privući "bogate i sklone riziku koji traže ultimativni izazov".

Prije nego što budu bačeni na milost sibirske tajge, takmičari će proći obuku bivših operativaca ruske elitne jedinice Specnaz, a nakon toga biće prepušteni sebi u području u kojem se snijeg ne topi, ribu će morati da love kroz led.

Producenti tvrde da je interesovanje za sada više nego solidno, a svaki od takmičara imaće "dugme za paniku" povezano satelitom.

- Svi koji prežive devet mjeseci, dijeliće nagradu - rekao je Pjatkovski.

Izvor: RTS