latinica  ћирилица
06/12/2016 |  08:31 ⇒ 20:32 | Autor: RTRS

Srebrenica: Podjele u SDA - formiran novi odbornički klub (VIDEO)

Za predsjednika Skupštine opštine Srebrenica izabran je Hamdija Fejzić iz SDA, a za potpredsjednika Radovan Pavlović iz SNSD-a. Nakon nesuglasica o načinu djelovanja u Skupštini opštine, SDA se u tom gradu podijelila. Pet odbornika, koji su privrženi Sadiku Ahmetoviću, osnovali su novi klub u srebreničkoj skupštini, predvođen Alijom Tabakovićem.
Srebrenica: SO - sjednica - Foto: SRNA
Srebrenica: SO - sjednicaFoto: SRNA

Na sjednici Skupštine opštine Srebrenica danas je izabrano skupštinsko rukovodstvo i vršioci dužnosti načelnika odjeljenja, a zbog neusaglašenosti prijedloga nije izabran zamjenik načelnika opštine i to mjesto ostaje upražnjeno do sljedeće redovne sjednice opštinskog parlamenta.

Za predsjednika Skupštine opštine izabran je Hamdija Fejzić iz SDA, a za potpredsjednika Radomir Pavlović iz SNSD-a, dok će vršilac dužnosti sekretara Skupštine biti Azra Hasić koja je tu dužnost obavljala i u prethodnom mandatu.

Dužnosti su razriješeni načelnici pet opštinskih odjeljenja i imenovani vršioci dužnosti načelnika, uz zaključak da se najdalje za 60 dana raspiše konkurs za izbor načelnika odjeljenja i sekretara Skupštine opštine.

Tako je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije dosadašnji načelnik tog odjeljenja Vesna Kočević iz SNSD-a, a vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove Bojan Јosipović takođe iz SNSD-a.

Do završetka konkursne procedure na čelu Odjeljenja za privredu biće Dane Katanić iz SDS-a, a vršioci dužnosti Odjeljenja za opštu upravu i Odjeljenja za društvene djelatnosti su Sadmir Nukić i Bego Bektić iz SDA koji su u prethodnom mandatu obavljali dužnosti načelnika tih odjeljenja.

Imenovanjem vršilaca dužnosti načelnika odjeljenja završena je konstitutivna sjednica, uz zaključak da se nakon kraće pauze i sjednica nekih opštinskih komisija održi tematska sjednica Skupštine opštine na kojoj bi trebalo da bude donijeta odluka o načinu primopredaje dužnosti po isteku mandata funkcionera, te razmotreni Plan rebalansa budžeta za ovu i Nacrt budžeta opštine za iduću godinu.

Konstitutivna sjednica Skupštine ove opštine prekinuta je 1. decembra na zahtjev odbornika Saveza SDA-SBB-SBiH.

U međuvremenu je došlo do raskola u tom savezu i srebreničkom SDA, pa su dva odbornika te stranke u skupštinskoj većini, a ostalih pet je obavijestilo Skupštinu da će biti u opoziciji i djelovati kao poseban klub jer, kako je rekao njihov predstavnik Alija Tabaković, "ne žele da izdaju bošnjačke interese".

Centrala SDA podržala je aktuelnog predsjednika te stranke u Srebrenici Hamdiju Fejzića i odbornike koji su pristupili skupštinskoj većini u ovoj opštini.

Fejzić je zahvalio odbornicima na ukazanom povjerenju i rekao da će raditi pošteno, u skladu sa zakonom i u interesu svih građana koji žive u Srebrenici.

Izvor: RTRS/Srna