latinica  ћирилица
05/12/2016 |  22:28 | Autor: RTRS

Doživotna robija za oca koji je sina zaboravio u kolima

Amerikanac koji je namjerno ostavio svog malog sina u toplom automobilu osuđen je na doživotnu robiju zbog smrti dječaka.
 - Foto: RTRS
Foto: RTRS

DŽastin Ros Haris proglašen je krivim za smrt dvogodišnjeg dječaka. On je u junu 2014. njega ostavio u automobilu u jednom parku u Atalanti u DŽordžiji.

Haris se na sudu branio riječima da je do nesreće došlo slučajno i da je zaboravio da odvede dječaka u vrtić, ali su dokazi na suđenju pokazali da je on u trenutku kada je dječak umirao slao nepristojne poruke maloljetnicama.

Tužilac je naveo da je Haris unaprijed osmislio ubistvo zato što je želio da napusti porodicu kako bi nastavio aferu sa drugom ženom.

Harisonov advokat sa druge strane navodi da je “otac volio sina, i da je incident bio rezultat tragičnog zaboravljanja“.

Dječak Kuper umro je od posljedica hipertermije jer je sjedio u automobilu oko sedam sati na temperaturi od oko 32 stepena.

Prijatelji i porodica svjedočili su na suđenju, a među njima je bila i njegova bivša supruga Lena Tejlor koja se razvela nakon njegovog hapšenja.

I dok je rekla da je suprug njoj “uništio život“, kaže da je bio divan otac koji ne bi naudio njihovom sinu.

Izvor: B92