latinica  ћирилица
05/12/2016 |  19:57 | Autor: RTRS

Јakšić: Podmlađeni smo, ali želimo pobjedu

Vaterpolista Nikola Јakšić rekao je da ekipa jeste podmlađena, ali da olimpijske šampione protiv Njemačke u Svjetskoj ligi interesuje samo pobjeda.

Vaterpolo reprezentacija Srbije sutra igra protiv Nemačke u Berlinu meč drugog kola Svjetske lige. Meč je na programu od 19.30.

"Јesmo u drugačijem, podmlađenom sastavu, ali nas interesuje samo pobjeda. Siguran sam da će biti dobra utakmica i da će publika imati šta da vidi", rekao je Јakšić za sajt Vaterpolo saveza Srbije (VSS).

Srbija je u prvom kolu slavila protiv Rumunije, dok je Nemačka izgubila od Slovačke.

"Bili smo ubjedljivi protiv Rumunije u Kragujevcu. Nijemci su sa, kako smo čuli, novim sastavom poraženi u Slovačkoj. Ne smijemo da ih potcjenimo i sigurno će pred svojim navijačima željeti da ostave što bolji utisak", rekao je Dušan Mandić.

Susret će se igrati na bazenu najboljeg nemačkog kluba Špandaua 04. Objekat, kako navodi VSS, nije u najboljem stanju - nema interneta i utisak je kao da se ne ulaže dovoljno.

"Nijemci imaju veliki motiv. Igraju protiv olimpijskog šampiona. Vjerujem da će na tribinama biti i dosta naših navijača", rekao je vaterpolista Sava Ranđelović.

Srbija samo jednom nije bila bolja od Nemačke - u Kruševcu 2011. godine kada su Nijemci slavili u Svjetskoj ligi sa 10:9.

Prije i poslije toga Srbija je lako pobjeđivala. Poslednja tri susreta su odigrana u 2014. i 2015. godini. U Svjetskoj ligi Srbija je bila bolja sa 19:10 u Hamburgu, 14:8 je bilo u Kragujevcu, a na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 12:7.

Izvor: B92