latinica  ћирилица
05/12/2016 |  15:34 ⇒ 17:43 | Autor: RTRS

Јahorina spremna za turiste, čeka još samo snijeg (VIDEO)

Iako zbog teške finansijske situacije i stalnih problema i opstrukcija, u Olimpijskom centru Јahorina dvije sedmice do zvaničnog početka sezone izvršeni su remonti žičara, a u pogonu je sistem za vještačko osnježavanje. U centru se nadaju najavljenom snijegu pred otvaranje sezone da bi turisti i skijaši mogli da uživaju na padinama Јahorine.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

 U protekle tri godine dvije skijaške sezone su podbacile. Finansijski gubici su ugrožavali radove na remontu i pripremama za ovu sezonu. Međutim napornim radom zaposlenih, uspjeli su pravazići probleme. Očekuju se padavine kako bi se staze osposobile za skijaše.

"Uspjeli smo izvršiti remonte da bi se pripremili za doček nove skijaške sezone. Јedva čekamo da pustimo centar u funkciju", istakao je Srđan Stevanović, šef ski staza Olimpijskog centra Јahorina.

Kako bi se ispravile greške iz prethodnih godina, riješeno je pitanje parkinga gdje će kao i prošle godine biti postavljene redarske službe da ne bi dolazilo do zastoja. Cijena parkinga iznosiće pet maraka za cijeli dan. Kao i prošle godine od 16 do 18 decembra OC je spremio i ski opening sa mnogim iznenađenjima.

"U subotu 17. decembra na Јahorini će sve posjetioce zabavljati grupa `Galija`. Toga dana će biti i besplatne vožnje šestosjedom kako za ljubitelje panoramske vožnje tako i za skijaše. U ovom trenutk imamo jako dobar odziv svih zainteresovanih za smještaj tako da možemo reći da je buking zadovoljavajući", rekla je ivana Lizdek, potparol Olimpijskog centra Јahorina.

U Olimpijskom cetru očekuju da bi, prema prognozama, ova sezona mogla biti jedna od najuspješnijih. Takođe očekuju i da će do početka godine dobiti i grant od 100. 000 maraka od Vlade RS koji će im pomoći da se prevaziđu finansijski problemi.