latinica  ћирилица
06/11/2016 |  14:04 ⇒ 14:12 | Autor: RTRS

Novi Sad: Vjerenički prsten od 11.500 evra nije našao kupca

U Novom Sadu danas je završena jedna od najatraktivnijih sajamskih manifestacija u Srbiji Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva "Sjaj", a najskuplji eksponat - vjerenički prsten od 11.500 evra nije našao kupca.
Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva "Sjaj" - Foto: SRNA
Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva "Sjaj"Foto: SRNA

Tomislav Prahir iz zagrebačke zlatare "Prahir" koja je proizvela ovaj prsten kaže da se ne brine što prsten nije prodat.

"Ovako kvalitetni i atraktivni verenički prstenovi uvek imaju kupca, bez obzira na cenu. Prošle godine, takođe na `Sjaju` prodali smo isti ovakav", rekao je Prahir.

Riječ je o vjereničkom prstenu od osamnaestokaratnog bijelog zlata, u čijem središnjem dijelu se nalazi vrijedan brilijant.

Na izložbenom štandu Zlatare "Nenad" iz Čačka posjetioci su mogli da vide časovnike ultra-modernog dizajna, za svaki uzrast i svačiji džep.

"Najskuplji ručni časovnik košta 12.000 dinara /oko 97 evra/, za koji su posetioci Izložbe pokazali najveći interesovanje. Svi izloženi časovnici su inače nemački brendovi - `Raptor` ,`DŽast voč` i `DŽast`", navela je Ivana Zekavica iz ove čačanske zlatare.

Među skupljim eksponatima bila je i zlatna figura žene koja tka, vrijedna 10.000 evra.

Pažnju posjetilaca privukao je privjezak koji košta 6.000 evra, napravljen od bijelog zlata, brilijanata i australijskog opala.

Na "Sjaju" su se izdvojile i ogrlice od "svarovski" kristala čija je cijena iznosila 100.000 dinara /oko 813 evra/.

Burme su koštale od 400 evra po paru i više, zavisno od toga da li mušterije na njima žele drago kamenje.

Izložba zlatarstva i časovničarstva "Sjaj" počela je 3. novombra i održana je u Hali "Master" Novosadskog Sajma.

Osim izlagača iz Srbije, svoje atraktivne proizvode predstavili su i izlagači iz Turske, Bugarske, BiH, Hrvatske i Makedonije.

Izvor: SRNA