latinica  ћирилица
24/10/2016 |  10:18 ⇒ 10:33 | Autor: RTRS

Kod ljekara u Hrvatskoj putem telefonske aplikacije

U Hrvatskoj od danas postoji mogućnost da se pacijenti naruče na pregled kod ljekara putem aplikacije na pametnom telefonu.

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje /HZZO/ navode da se putem pametnog telefona može tražiti i recept za lijek, doznaka za bolovanje, te brojne druge usluge.

Osiguranici koji se žele naručiti na pregled kod porodičnog ljekara, ginekologa ili stomatologa, ili ako žele zatražiti obnovu dugoročne terapije, od ove nedjelje to mogu učiniti i putem aplikacije na svom pametnom telefonu, prenose hrvatski mediji.

Radi se o mobilnom portalu kao nadogradnji "eHZZO" portala za pacijente, gdje se njihova komunikacija sa ljekarima automatski evidentira u kartonu, a doktor odlučuje kada će pacijenta pozvati u ordinaciju.

"Pristup mobilnom portalu pacijentima će omogućiti njihov doktor kod kojeg će potpisati izjavu. Nakon davanja saglasnosti dobiće lozinku za ulaz u mobilni portal. Do Nove godine to će biti moguće svim osiguranicima", naveli su u HZZO-u.

Mobilni portal za pacijente već je prošao višemjesečnu testnu fazu, a ankete sprovedene među doktorima i pacijentima su pokazale da je 98 odsto korisnika bilo zadovoljno novim mogućnostima.

Izvor: Srna