latinica  ћирилица
20/10/2016 |  18:48 | Autor: RTRS

Klovnovi digli Hrvatsku na noge - policija hitno reagovala

Nakon SAD, najezda klovnova koji plaše i napadaju ljude zahvatila je i Evropu, a prerušene osobe počele su da se pojavljuju i na Balkanu.
Klovn - Foto: Getty Images
KlovnFoto: Getty Images

Dvojica dječaka starih 13 i 14 godina uspjeli su u ponedjeljak uveče da pobjegnu osobi maskiranoj u klovna koja je pokušala da ih uhvati u Kninskoj ulici na osječkim Uskim njivama.

Policija je u ovom slučaju još nemoćna, javlja Indeks.

Protiv takozvanog "Klovna ubice" može se podnijeti jedino prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, rekao je Dario Premec, portparol PU osječko- baranjske.

Klovnovi su viđeni i sinoć nedaleko od Osnovne škole Mokošica, navodno su na školsko igralište postavili lutku i djecu uvjeravali da je mrtva. Kako je potvrdila policija, na njihovom području zaista su se pojavile dve osobe odjevene u klovnove.

"Riječ je o dvoje djece mlađe od 14 godina. U ovom slučaju nisu pronađeni elementi prekršaja ili krivičnog djela'', rekla je portparolka policije Andrijana Biskup.

Ipak, policija je danas izdala hitno saopštenje u kojem se navodi da "zbog pojačanog interesa javnosti za pojavu klovnova koji na ulicama plaše građane, policijski službenici provjeravaju svaku dojavu".

U saopštenju se dodaje da "izvršenim provjerama policija je utvrdila da su za sada evidentirane dve takve dojave i to u PU osječko-baranjskoj, a izlaskom na mjesto događaja policijski službenici nisu bili u mogućnosti niti potvrditi niti opovrgnuti istinitost takvih dojava".

Hrvatska policija pozvala je građane da ukoliko raspolažu saznanjima o navedenim događajima ili sami budu u situaciji da ih na bilo koji način to plaši, u svakom slučaju mogu i treba o tome da informišu policiju.

Prije nedjelju dana muškarac s maskom klovna i žutom jaknom lakše je nožem ranio 19-godišnjeg mladića južno od Geteborga u Švedskoj.

Izvor: Blic