latinica  ћирилица
20/10/2016 |  15:54 ⇒ 17:17 | Autor: RTRS

Brčko- organizovana revija "Dani ruskog filma" (VIDEO)

Svetosavska omladinska zajednica u saradnji s Ambasadom Rusije, u Domu kulture Brčko, organizovala je šestu reviju "Dani ruskog filma".
Dani ruskog filma - Foto: RTRS
Dani ruskog filmaFoto: RTRS

U okviru ove kulturne razmjene, Brčaci imaju priliku da pogledaju pet besplatnih bioskopskih projekcija. Revija je otvorena u nedjelju 16.oktobra a zatvara se večeras filmom "Vor". 

U Brčkom ne radi bioskop, a "Dani ruskog filma", su jedinstvena prilika da građani na velikom platnu odgledaju neka od filmskih ostvarenja.

"Posebno mi je drago što se u našem gradu organizuje nešto ovako, pored nekih da kažemo peridočnih dešavanja, kao što su neke druge kulturne manifestacije, našem gradu fali ovakvih sadržaja", govori Brčanka Јovanka Radovanović.

Njen sugrađanin Dušan Јovanović dodaje: "Ovo je jako važan kulturni događaj u Brčkom, jer naš grad nema bioskop da su ovave stvari rijetke, da se projekcije dešavaju jednom ili dva puta to je kada dođe jedno kino putujuće".

Organizatorima Revije ruskog filma u Brčkom, cilj je da preko filmskog platna što bolje upoznaju kulturu ruskog naroda, mentalitet, zatim sve one vrijednosti koje Rusi gaje.

"Ovo svakako postaje jedna tradicija, evo već u odnosu na prošlu godinu možemo reći da je gledanost mnogo bolja, da je mnogo više naroda nego prošle godine, jer smo mi u ovom sazivu već drugu godinu zaredom, organizujemo ovu reviju ili Dane ruskog filma", izjavio je đakon Kristijan Đokić, koordinator Svetosavske omladinske zajednice, Brčko.

Tokom pet dana revije prikazani su filmovi: "Bijeli tigar", "Idi i gledaj", "Mi iz budućnosti", "Italijan" i "Vor".