latinica  ћирилица
18/10/2016 |  08:48 | Autor: RTRS

Šaljivo takmičenje u etno-selu u Pivi: Ležao 23 sata

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja u izležavanju je dvadesetčetvorogodišnji Nikšićanin Petar Albijanić.
Neobični rekord Petra Albijanića - Foto: Novosti.rs
Neobični rekord Petra AlbijanićaFoto: Novosti.rs

On je ležeći neprekidno 23 sata "zaradio" 200 evra. Bilo je to peto takmičenje u izležavanju, a za titulu najvećeg lenjivca borilo se šestoro učesnika.

Pobjednik Petar ipak dosta je daleko od rekorda PodgoričaninaMarka Đurovića koji je prije dvije godine bez prekida ležao čak 37 sati. Prošlogodišnji pobjednik Igor Kisić iz Bileće bio je bliži - izdržao je ležeći 33 i po sata.

- Rekord nije oboren i upravo to će nam biti cilj naredne godine, da nagradni fond prilično podignemo za onoga ko obori Markov rekord. Takođe, takmičenje će biti održano kao ranijih godina, u ljetnjim mjesecima. Ove godine jednostavno je bila ideja da to malo povežemo sa izborima i na taj način učinimo takmičenje interesantnijim - kazao je Mićo Blagojević, vlasnik Etno-sela "Montenegro" u Gornjim Breznama u Pivi.

Prije početka takmičenja u etno-selu su "otvorene" neasfaltirana ulica i meteorološka stanica, koja radi na principu visećeg kamena.

Organizovana je i trka biciklima, nazvana "Polako, stići će se", a desetak takmičara trudilo se da stazu dugu 300 metara pređu što sporije.

Pobjednik trke je trinaestogodišnji Јovan Milatović koji je bio najvještiji u tehnici održavanja na biciklu.

Izvor: novosti.rs