latinica  ћирилица
17/10/2016 |  10:08 ⇒ 10:15 | Autor: RTRS

Gosti na noćenju u Drakulinom zamku prvi put od 1948.

U Drakulinom zamku u Rumuniji će u ovogodišnjoj Noći vještica zainteresovanim posjetiocima biti omogućeno da prvi put od 1948. godine prenoće u tom transilvanijskom utvrđenju, prenosi danas AP.
Drakulin dvorac - Foto: ilustracija
Drakulin dvoracFoto: ilustracija

U zamku Bran će dvije osobe prespavati u noći između 31. oktobra i 1. novembra zahvaljujući promotivnoj ponudi američkog sajta Airbnb, koji se bavi rezervacijama turističkih lokacija, a koji je danas objavio konkurs čiji će pobjednici noć provesti u Drakulinom dvorcu.

Od učesnika konkursa se traži da iskoriste svoj "vampirski duh" i zamisle šta bi rekli grofu Drakuli kada bi ga sreli.

Gostima će biti poslužena večera, a potom će ostati sami i leći će u mrtvačke sanduke obložene somotom, baš kao što je i grof Drakula radio u strašnom romanu koji je tu legendu učinio popularnom.

Ukoliko pobjednicima konkursa bude isuviše jezivo da spavaju u mrtvačkim sanducima, u zamku u Karpatima će im na raspolaganju biti i kreveti.

Ovaj zamak je poznat po vezi sa Vladom, princom koji je zaista tamo živio u 15. vijeku i imao okrutan običaj da svoje žrtve probada koristeći kolac, što je bila inspiracija za priču o grofu Drakuli.

Drakulin zamak je jedna od glavnih turističkih atrakcija u Rumuniji, sa više od 630.000 posjetilaca godišnje, navodi američka agencija.

Izvor: Tanjug