latinica  ћирилица
26/09/2016 |  21:15 | Autor: SRNA

Lazanski: Srpska potvrdila demokratski kapacitet

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski rekao je večeras u Tesliću da je Republika Srpska u miru i dostojanstveno na referendumu potvrdila svoj demokratski kapacitet, odbranila rođendan i datum, što nije i neće dovesti do incidenata i rata.
Miroslav Lazanski - Foto: RTRS
Miroslav LazanskiFoto: RTRS

"Republika Srpska je tamo gde treba da bude, demokratski se dokazala i to je najvažnije. Ekonomski ide se ka boljem. Međusobno je na osnovu Dejtona čvrsto povezana sa Srbijom, a veze su sve bolje", rekao je Lazanski novinarima prije početka tribine o temi "Bezbjednosni i spoljnopolitički izazovi Republike Srpske nakon referenduma".

Pojašnjavajući aktuelnu situaciju na Blakanu u svjetu migrantske krize i nove bipolarnosti svijeta, te položaja Srbije i Republike Srpske, Lazanski je ocijenio da se Srbija i Republika Srpska sve više okreću sebi.

"Obično se kaže da mi u Srbiji sedimo na dve stolice a u stvari ne, sedimo na jednoj stolici, a to je isključivo srpski državni nacionalni interes, a kako to neko tumači je drugo", rekao je Lazanski.

On je istakao da su i Srbija i Republika Srpska suviše male da se svađaju sa velikim silama i da obje sa svima trebaju biti dobre.