latinica  ћирилица
26/09/2016 |  16:16 ⇒ 17:23 | Autor: RTRS

Osnovna škola u Crnjelovu obilježila 140 godina postojanja (VIDEO)

Јedan od prioriteta Ministarstva prosvjete i kulture na području Semberije je završetak gradske područne Osnovne škole „Vuk Karadžić„ izjavio je ministar Dane Malešević .
Škola u Crnjelovu - Foto: RTRS
Škola u CrnjelovuFoto: RTRS

Materijalna podrška biće obezbijeđena i drugim osnovnim školama gdje je neophodno obezbijediti minimum uslova za nesmetano funkcionisanje nastave, a finansijska pomoć biće upućena i OŠ “Sveti Sava“ u Crnjelovu koja je obilježila 140 godina postojanja .

Učenici i nastavnici Osnovne škole “Sveti Sava" u semebrskom selu Crnjelovo svečano su obilježili 140 godina rada, ponosni na tradiciju škole i generacije koje su ovdje stekle osnovno obrazovanje:

Škola ima relativno dobre materijalno – tehničke uslove za rad, ali i probleme koje treba rješavati ističe direktorka škole Dragana Kokanović.

Resorni ministar Dane Malešević ocijenio je da je stanje školskih objekata u Semberiji zadovoljavajuće, ali da ima i škola kojima je neophodna hitna finansijska podrška ministarstva.

Proslavi 140 godina škole u Crnjelovu prisustvovali su i nekadašnji učenici, poput nardonog poslanika Zlatka Maksimovića koji je podsjetio na generacije uspješnih ljudi potekli iz ovih školskih klupa.

Školu pohađa 25 đaka od 1. do 9. razreda. Zaposlena su 52 nastavnika i jedna je od najvećih i najuspješnihih osnovnih škola u Semberiji.