latinica  ћирилица
26/09/2016 |  16:07 ⇒ 17:14 | Autor: RTRS

Košarac: Јoš jedna potvrda da su Tužilaštvo i Sud BiH u funkciji jedne politike (VIDEO)

Formiranje predmeta u Tužilaštvu BiH još jedna je potvrda da su Tužilaštvo i Sud BiH u funkciji jedne politike u BiH i to politike SDA i Bakira Izetbegovića, kaže predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu BiH Staša Košarac i dodaje da se ovo može okarakterisati kao politički i svaki drugi pritisak na institucije RS.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

Košarac se pita kako je moguće da se odmah reaguje na odluke u RS i pri tom zaboravlja činjenica da je Ustavni sud BiH donio političku odluku, a istovremeno ne reaguje na neprovedene odluke koje se odnose na Federaciju BiH, kao što je odluka o konstitutivnosti naroda u četiri kantona ili pitanje Sejdić i Finci čiji problem leži u tom entitetu.

- Sve to potvrđuje da je Tužilaštvo BiH definitivno politički instruisano od, rekao bih, promuslimanskih političkih struktura u BiH. Prema tome, potpuno je vidljivo da postoje različiti aršini i potpuno je vidljivo da se pravosudne institucije na nivou BiH koriste u svrhu političkog nametanja i pritisaka na RS. A to je definitivno zabrinjavajuće, ističe Košarac.