latinica  ћирилица
22/09/2016 |  11:41 ⇒ 17:39 | Autor: RTRS

Novi objekti kompleksa "Dr Miroslav Zotović" do kraja godine (VIDEO)

Novi smještajni objekti dijagnostičko-terapijskog kompleksa "Dr Miroslav Zotović" u Slatini biće završeni u roku, do kraja godine, istakli su danas nakon obilaska gradilišta ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i direktor Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Doktor Miroslav Zotović", Goran Talić. Oni su posjetili i zaštićeno područje Park-šumu "Slatina".
Banja Slatina - radovi - Foto: RTRS
Banja Slatina - radoviFoto: RTRS

Izgradnja šest novih objekata, od kojih su četiri smještajna, jedan terapijski i jedan objekat namijenjen za ishranu pacijenata, povećaće smještajne kapacitete u Slatini za 244 nova kreveta, čime će biti smanjene liste čekanja i omogućeno liječenje većeg broja pacijenata iz svih krajeva Srpske, istakao je direktor Zavoda Goran Talić. On je dodao da će biti otvorena i nova radna mjesta.

Banja Slatina (Foto RTRS)

Resorni ministar Srebrenka Golić istakla je da je Vlada Srpske na zahtjev Zavoda "Dr Miroslav Zotović", šumski kompleks u neposrednoj blizini Banje Slatina proglasila zaštićenim podučjem sa održivim korišćenjem prirodnih resursa pod nazivom Park-šuma "Slatina".

"Naš je cilj da ova park-šuma služi isključivo u turističko-rekreaktivne svrhe, da bude neka vrsta produžene ruke rehabilitaciji koju koriste građani u Zavodu, kao i da se zaštiti od svake vrste sječe, osim sanitarne, te od odlaganja otpada", rekla je Golićeva novinarima.



Osim značaja za pacijente i ljubitelje prirode, zaštićeno područje Park- šuma "Slatina" biće od koristi i studentima Šumarskog fakulteta, rekao je dekan Zoran Govedar.

"Ova park-šuma ima klimatološku ulogu u okviru hortikulturnog terapijskog centra koji bi ovdje trebalo da bude izgrađen, a u čemu bi Šumarski fakultet u Banjaluci imao prioritetnu ulogu. Studenti drugih fakulteta imali bi priliku da se upoznaju sa park-šumom i njenim resursima", istakao je Govedar.

On je dodao da će studenti imati priliku da se upoznaju sa resursima ovog šumskog kompleksa i da kroz projekat obogaćivanja novim resursima povećaju kapacitete Park- šume "Slatina".