latinica  ћирилица
08/09/2016 |  21:44 | Autor: TANЈUG

Putina ugostili omiljenim kolačem Lava Tolstoja

Predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina u Јasnoj Poljani ugostili su kolačem koji je ispečen po starom receptu iz kuvara žene pisca Lava Tolstoja.
Vladimir Putin (foto: © Sputnik/ Mihail Klimentьev) -
Vladimir Putin (foto: © Sputnik/ Mihail Klimentьev)

Sastanak sa lokalnim aktivistima organizovan je u ljetnjem paviljonu na imanju Јasna Poljana, gdje je ruski pisac proveo veći dio života. Sto je bio postavljen za tradicionalni ruski čaj: mnogo kolača, medenjaka i drugih slatkiša.

Purin je odlučio da proba poslastice. “Sve je prirodno, sve sa naših farmi“, rekao je v. d. guvernera Aleksej Đumin, prenosi Sputnjik.

“Ovo je naš tradicionalni Tolstojev kolač. To je poseban recept Sofije Andrejevne i postao je simbol blagostanja“, ispričala je direktorka muzeja-imanja Ekatarina Tolstoj.

Ona je rekla da je supruga pisca svaki dan kuvala i da se u muzeju nalazi njen kuvar. Đumin je tokom ispijanja čaja postavio pitanje o razvoju turizma u regionu.

Prema njegovim riječima, sada glavni priliv onih koji dolaze u Tulsku oblast predstavljaju stanovnici ljetnjikovaca iz susjednih oblasti, prvenstveno iz Moskve i Podmoskovlja.

Međutim, on je uvjeren da turistički potencijal ove oblasti u potpunosti omogućava da se postigne “da ovaj turizam bude upravo odmor, raspust, da ljudi ovamo ne bi dolazili na dan-dva, već bi uzimali odmor, dolazili sa djecom i provodili ga ovdje, da postoji infrastruktura“.