latinica  ћирилица
05/09/2016 |  12:43 ⇒ 12:50 | Autor: Agencije

Odluka šeika: Kancelarije u Dubaiju bez vrata

Vladar arapskog emirata Dubai, šeik Muhamed bin Rašid al Maktum, još je ljut na direktore javnih službi koje nedavno nije zatekao na radnom mjestu u 7.30, a da bi spriječio da se tako nešto ponovi, otišao je korak dalje i naredio da se uklone vrata s kancelarija.
Odluka šeika: Kancelarije u Dubaiju bez vrata - Foto: Screenshot/YouTube
Odluka šeika: Kancelarije u Dubaiju bez vrataFoto: Screenshot/YouTube

Emir Dubaija nenajavljeno je prošle nedjelje prošetao kancelarijama javnih službi i u luksuzno opremljenim prostorijama šefova zatekao prazne radne stolove.

Iznenadna inspekcija šeika Muhameda bin Rašida odvijala se u nedjelju rano ujutru po lokalnom vremenu, ali nedjelja je uobičajeni radni dan u Dubaiju, pa je očekivao da će u kancelarijama javnih službi ljudi biti na svojim radnim mjestima.

Nakon toga je devet visokih zvaničnika dobilo otkaze. Vijest je odjeknula širom svijeta, ali otkazi nisu bili jedina mjera koju je preduzeo vladar Dubaija.

U subotu je objavljen još jedan video-snimak, na kojem se vidi da šeik objašnjava da je važno da između menadžera i zaposlenih ne bude nikakvih barijera, nakon čega je naredio da se uklone vrata s kancelarija rukovodilaca, pa čak i ona koja su od stakla, prenijela je regionalna televizija N1.