latinica  ћирилица
26/08/2016 |  22:13 ⇒ 27/08/2016 | 12:52 | Autor: RTRS

Banjaluka: Humanitarni koncert za oboljele od ALS-a (FOTO)

Na banjalučkom Kastelu večeras je održan humanitarni koncert "Banjaluka za ALS" koji je organizovalo Udruženje oboljelih od amiotrofične lateralne skleroze.
Rok simfonija - Foto: RTRS
Rok simfonijaFoto: RTRS

Na Kastelu su nastupili banjalučka "Rok simfonija" sa specijalnim gostima - Galetom iz rok grupe "Kerber" i Dejanom Cukićem, a svoje minute humanosti imali su i drugi muzičari.

Konceru je prisustvovao veliki broj građana, a među njima i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Tu je bio i kandidat SNSD-a, DNS-a i SP-a za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić, kao i brojne ličnosti iz javnog, političkog i kulturnog života, i direktori najvećih zdravstvenih ustanova Srpske.

Humanitarni koncert "Banjaluka za ALS" (foto: RTRS)

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Mirko Stanetić rekao je da je to bio način da se javnost podstakne da razmišlja o ALS-u i značaju ranog prepoznavanja te bolesti. 

Humanitarni koncert "Banjaluka za ALS" (foto: RTRS)

Udruženje oboljelih od amiotrofične lateralne skleroze pokrenulo je i humanitarni broj 1412 za pomoć oboljelim od ove rijetke bolesti.

Sva prikupljena sredstva biće utrošena na nabavku aparata koji pomažu oboljelim od ALS-a da poboljšaju funkciju disanja kada se bolest proširi na mišiće za disanje.

Humanitarni koncert "Banjaluka za ALS" (foto: RTRS)

Od ove teške bolesti u Republici Srpskoj boluje 35 lica.