latinica  ћирилица
26/08/2016 |  19:53 ⇒ 20:30 | Autor: RTRS

Radojičić posjetio polaznike stručne prakse u "Lanaku" (VIDEO)

Više od 150 studenata prošlo je kroz projekat "Lanako stručne prakse". Kompanija Lanako ovaj projekat organizuje već 10 godina, a čak trećina polaznika nakon prakse dobije zaposlenje u najvećoj kompaniji ove vrste u BiH. Danas je oganizovana finalna prezentacija za ovogodišnje polaznike.
Lanako - Foto: RTRS
LanakoFoto: RTRS

Srđan Kovačević, student elektrotehnike iz Istočnog Sarajeva kaže, na fakultetu nema dovoljno uslova za praksu, tako je ovo velika prilika, nakon kojeg ga kao stipendistu, čeka i sigurno zaposlenje.

Praksa traje četiri sedmice, a od ove godine dostupna je i srednjoškolcima. U deset godina stručne prakse urađeno je 11 projekata koji su urađeni  iz donacije neprofitnih organizacija.

Polaznike Lanako prakse, posjetio je kandidat za gradonačelnika Banjaluke, inače inžinjer elektrotehnike, Igor Radojičić.

"Za nas je izuzetno značajno da upozorimo na važnost ovog sektora, jer dobro je imati fabriku tekstila u kojoj se zaposli nekoliko stotina ljudi, ali to su nisko akumulative grane, dok su IT tehnologije grane u kojima se dobro zarađuje", ističe Radojičić.

Preseljenje u novi tehnološki centar kompanije Lanako, omogućiće veći prostorni i tehnološki kapacitet, te će ova kompanija ugostiti polaznike Lanako stručne prakse, studenate i učenike kojima će na taj način biti omogućeni svi potrebni uslovi za razvoj njihovog potencijala.