latinica  ћирилица
19/08/2016 |  16:01 ⇒ 17:36 | Autor: RTRS

Foča- Rekonstrukcija Hirurškog centra (VIDEO/FOTO)

U Univerzitetskoj bolnici Foča u toku je rekonstrukcija Hirurškog centra i zamjena prozora, vrata i fasade radi poboljšanja energetske efikasnosti.
Foča: rekonstrukcija - Foto: RTRS
Foča: rekonstrukcijaFoto: RTRS

Vrijednost projekta veća je od dva miliona maraka.

U centralnom paviljonu, gdje su i smještene službe Hirurškog centra na ravnom dijelu krova, nadogradnjom će se dobiti 300 metara kvadratnih novog radnog prostora. Osim modernizacije, novoopremnljene prostorije uslov su za akreditovanje pojedinih usluga.

- Pravimo tri nove operacione sale i od ovog sadašnjeg operacionog bloka ćemo rekonstruisati intenzivnu njegu - rekao je Veljko Marić, direktor Univerzitetske bolnice Foča.

Vedran Šitum, predstavnik izvođača radova, istakao je da se radovi odvijaju prema planu i da očekuje da ćemo do kraja sedmice biti završeni.

Foto: RTRS

U ovoj zdravstvenoj ustanovi najavljuju da će uskoro početi i s izgradnjom zgrade Zavoda za zaštitu zdravlja, dijela prostorija za bolničke laboratorije i stomatološku polikliniku, čime će biti poboljšani i uslovi za izvođenje nastave za studente na četiri studijska programa ovdašnjeg Medicinskog fakulteta.

Investiranje u zdravstvo, podržavjaju i građani.

Uvođenje energetske efikasnosti jedan je od načina za poboljšanje situacije i za pacijente i zaposlene u zdravstvu. Uz podršku Ministarstva građevinarstva i ekologije Srpske, fočanska bolnica poslije šest decenija dobiće novo ruho.

- U prvoj etapi su dva bloka vrijednosti 2,2 miliona KM, a sljedeća etapa će obuhvatitui četiri bloka u vrijednosti od četiri miliona maraka - kaže Radisav Mašić, načelnik opštine Foča.

 

U Univerzitetskoj bolnici Foča u kojoj se liječe pacijenti iz svih krajeva Srpske i Federacije BiH, očekuju da će im Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite pomoći da putem jednog od projekata opreme angio salu i dobiju magnetnu rezonancu.