latinica  ћирилица
06/08/2016 |  19:32 | Autor: sputniknews.com

Roboti dinosaurusi zamjenjuju osoblje u japanskom hotelu (VIDEO)

Hotel „Hen na“ u japanskoj prefekturi Nagasaki smislio je upravo ono što je zahtjevna klijentela tražila — robote dinosauruse.
Roboti osoblje u japanskom hotelu (Foto:homecrux.com) -
Roboti osoblje u japanskom hotelu (Foto:homecrux.com)

Hotel je smješten pored tematskog parka i prošlog leta uprava hotela predstavila je dinosaurusa-androida koji dočekuje goste i izvršava neke obaveze zaposlenih.

„Hen na“ već ima reputaciju u Јapanu zbog zamjenjivanja ljudskog osoblja robotima.

Kompanija „Huis ten boš“, koja je vlasnik hotela, bila je inspirisana uspehom svoje kocke, odlučila je da otvori treći hotel u prefekturi Aiči, a zatim i četvrti u Osaki do kraja sljedeće godine.

Do marta 2017. kompanija planira da završi svoj drugi hotel u blizini tokijskog Diznilenda.

"I Tokio i Osaka imaju manjak hotela“, rekao je predsjednik „Huis ten boša“ Hideo Savada. „Hoteli će imati veliki uspjeh, pošto će biti izgrađeni u blizini izvanrednih zabavnih parkova“.

Hotel koji će se nalaziti u blizini Tokija imaće sto soba. Na recepciji će dva robota-dinosaurusa i ženski android pozdravljati goste, navodi Asahi Šimbun.

Prema riječima vlasnika kompanije, to će omogućiti da smanje broj osoblja, pa će umjesto potrebnih dvadeset ljudi, u hotelu raditi samo šest. I to je samo zato što vlasnici ne vjeruju da će roboti dobro čistiti hotel.