latinica  ћирилица
29/07/2016 |  13:30 ⇒ 13:34 | Autor: Blic

Spektakularan ispraćaj Mihajla Čeprkala u Rio (VIDEO)

Prijatelji najmlađeg olimpijca iz BiH u Rio de Žaneiru, Mihajla Čeprkala, priredili su sinoć ispraćaj za pamćenje mladom Banjalučaninu.
Ispraćaj Mihajla Čeprkala (Foto: EuroBlic/RAS Srbija) -
Ispraćaj Mihajla Čeprkala (Foto: EuroBlic/RAS Srbija)

Spektakularan vatromet i bakljada, te transparent "Јedan je Miko" "zapalili" su igralište Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš", ali i srce Čeprkala, kome će ovaj potez drugara iz Akademskog plivačkog kluba "22. april" zasigurno biti veliki vjetar u leđa da u dalekom Brazilu napravi što bolji rezultat.

Posebno raduje da je Čeprkalo, osim titule najmlađeg olimpijca iz BiH, ujedno i prvo "dijete Banjaluke" koje će nakon gotovo tri decenije predstavljati svoj grad na olimpijskim igrama (Željko Panić, koji je bio na OI u Sidneju i Atlanti, rođen je u Splitu).

Od Koste Vrkeša, klupskog prijatelja Čeprkala, saznajemo da je “vatreni“ ispraćaj isplaniran do detalja u strogoj tajnosti. Naime, kada su prolazili pored školskog igrališta koje je počelo "gorjeti" Čeprkalo u prvi momenat nije želio otići na igralište, misleći da je to navijački skup njemu nepoznatih mladića.

Međutim, kada je na nagovor Vrkeša prišao bliže i ugledao transparent sa svojim imenom na centru, te poznata lica, uhvatio se za glavu ne skrivajući ni trenutka svoje emocije koje su ga preplavile.