latinica  ћирилица
18/07/2016 |  12:34 ⇒ 13:07 | Autor: RTS

Kad divlja svinja uleti na plažu i napravi pometnju

Običaj Poljaka da se na plaži ograde paravanima umalo nije doveo do tragedije pošto se jedna divlja svinja, tražeći izlaz ka šumi na plaži u mjestu Karva na Baltičkom moru, uspaničila i napravila haos, lakše povrijedivši nekoliko turista.
Divlja svinja napravila pometnju među turistima - Foto: RTS
Divlja svinja napravila pometnju među turistimaFoto: RTS

Divlju svinju koja je očigledno zalutala na plažu iz obližnje šume, kupači su primijetili tek kako izlazi iz mora, ali ju je lavirint paravana zbunio, kao i vriska djece i žena.

Uspaničena divlja svinja je nekoliko ljudi oborila, nekoliko lakše povrijedila, međutim na kraju je našla izlaz i nestala u šumi.

„Kada smo stigli divlje svinje više nije bilo. Ne znamo odakle se pojavila jer je sa te strane teren ograđen. Ovo je prvi put da se tako nešto desilo“, rekao je poljskoj televiziji TV N24 portparol gradskih vlasti Gžegož Žaček.

Divlja svinja (Foto: RTS)

Divlje svinje nisu neuobičajena pojava na plažama Baltičkog mora ni po parkovima u gradovima širom Poljske i obično ti susreti prolaze miroljubivo jer su svinje već navikle na ljude.

Prošlog mjeseca su u Svinoujšću na sjeverozapadu Poljske rano ujutru mještani zvali Vatrogasnu stražu da oslobodi tri divlja praseta koja su se u igrala i odvojila od krda, zalutala u pjesak na ograđeno dečije igralište, a kada nisu umjela da nađu izlaz zaglavila su se u drvenoj ogradi.