latinica  ћирилица
15/07/2016 |  21:34 | Autor: TANЈUG

Pahor se prisjetio susreta sa Putinom

Slovenački predsjednik Borut Pahor ispričao je zanimljivu anegdotu o događaju koji se desio prilikom njegovog susreta sa Vladimirom Putinom iz 2011. kada je ruski predsjednik posjetio Sloveniju u okviru realizacije projekta gasovoda Јužni tok.
Borut Pahor - Foto: Screenshot
Borut PahorFoto: Screenshot

Kako je prenio mariborski list "Večer", dvojica zvaničnika su tada bili predsjednici vlada, a o zaključivanju sporazuma o Јužnom toku i drugoj ekonomskoj saradnji razgovaralo se u rezidencijalnom kompleksu na Brdu kod Kranja, nedaleko od aerodroma Brnik.

Putin i njegovo obezbjeđenje su tamo trebali da prespavaju ali je slovenački predsjednik na svoju ruku promijenio program.

On je ispričao kako je poslije večere pitao Putina je li mu dosadno i želi li da mu se pridruži u noćnoj šetnji po Ljubljani, na šta je ruski lider odmah pristao što je iznerviralo protokol i službe bezbjednosti.

Pahor je ispričao i da su oko ponoći šetali blizu poznatog ljubljanskog restorana kada je čuo da neki strani turista kaže svom prijatelju: "Gledaj, ovaj strašno liči da Putina."

Slovenački predsjednik dodao je da su on i Putin samo prošli pored njih ne osvrćući se, ali su onda čuli: "Bože, pa to je stvarno Vladimir Putin". Nakon toga smo se obojica samo slatko nasmejali, ispričao je Pahor.