latinica  ћирилица
13/07/2016 |  21:26 ⇒ 22:07 | Autor: RTRS

Bogdanić: Uskoro početak izgradnje nove bolnice u Istočnom Sarajevu (VIDEO)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da će uskoro početi izgradnja nove i savremene bolnice u Istočnom Sarajevu koja će biti na korist građana i zdravstvenih radnika Sarajevsko-romanijske regije.
Dragan Bogdanić - Foto: RTRS
Dragan BogdanićFoto: RTRS

Bogdanić je najavio da će se sutra u Narodnoj skupštini Republike Srpske tražiti saglasnost za provođenje ovog projekta.

"Upoznaćemo poslanike o svim detaljima i očekujem da poslije krenemo u realizaciju projekta", rekao je Bogdanić za našu Televiziju.

Prema njegovim riječima, međunarodni tender za gradnju ove bolnice završava se krajem jula, ukupna vrijednost radova je oko 50 miliona KM, a kada se potpiše ugovor sa izvođačem sama realizacija bi trebalo da traje oko 18 mjeseci.

Bogdanić je naveo da će nova bolnica imati površinu od oko 10.000 metara kvadratnih zajedno sa infrastrukturom.

"Bolnica će biti napravljena prema posljednjim standardima u zdravstvu, sa dvije operacione sale, porođajnim blokom, 210 bolesničkih postelja i svom potrebnom medicinskom opremom", istakao je Bogdanić.

On je rekao da se rekonstrukcija i izgradnja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske odvija planiranom dinamikom.

"Ako se ne desi nešto nepredviđeno, sve bi moglo da se završi u planiranom roku. Završetkom izgradnje i rekonstrukcijom UKC Republike Srpske dobićemo savremenu zdravstvenu ustanovu, a potrebe naših pacijenata da idu u ustanove van Republike Srpske biće svedene na minimum", naveo je Bogdanić.

On je naglasio da se, osim značajnih ulaganja u objekte, ulaže i u stručni medicinski kadar, o čemu govori informacija da je u zdravstvenom sektoru Republike Srpske nedavno zaposleno 15 najboljih studenata medicine.

Bogdanić je istakao da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske razmatra da od sljedeće godine iz budžeta Republike Srpske bude finansiran treći pokušaj vantjelesne oplodnje.

Gostovanje ministra Bogdanića u "Dnevniku plus" pogledajte OVDЈE.