latinica  ћирилица
13/07/2016 |  16:36 ⇒ 21:02 | Autor: RTRS

Dodik: Referendum o Danu Republike 25. septembra (VIDEO)

SNSD, DNS i SP usaglasili su inicijativu o održavanju referenduma o Danu Republike 25. septembra i uputili je u Narodnu skupštinu Republike Srpske, izjavio je lider SNSD-a Milorad Dodik.
Milorad Dodik i Marko Pavić, arhiv - Foto: RTRS
Milorad Dodik i Marko Pavić, arhivFoto: RTRS

Nakon današnjeg sastanka u Banjaluci rukovodstava SNSD-a, DNS-a i SP-a i šefova klubova ove tri stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Dodik je rekao da vjeruje da će "ovo pitanje do petka biti završeno u Narodnoj skupštini Republike Srpske".

Komentarišući stav SDS-a da bi referendum o Danu Republike trebalo da bude održan nakon lokalnih izbora, Dodik je rekao da nema namjeru da komentariše njihove stavove.

"Mi smo usaglasili i uputili inicijativu Narodnoj skupštini Republike Srpske i to pitanje je sada u proceduri", istakao je Dodik.

Lider SNSD-a je rekao da Republika Srpska nije odustala od referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH.

"Nismo odustali od referenduma. Čekamo i dajemo šansu na kolegijumu da vidimo ko je za, a ko protiv i zašto određenih termina", istakao je Dodik, koji je predsjednik Republike Srpske.

Upitan da li je na sastanku bilo razgovarano o novoj ponudi za prodaju državnog kapitala u Rudniku Ljubija, Dodik je rekao da je stigla ponuda i da tu proceduru vodi Vlada Republike Srpske.

"Vlada će, prije svega, to sagledati, nakon čega ćemo biti upoznati", istakao je Dodik.