latinica  ћирилица
13/07/2016 |  13:20 ⇒ 14/07/2016 | 08:57 | Autor: TANЈUG

Otkriće NASA: Pokušavaju li Marsovci da nam nešto poruče?

Kamera NASA visoke rezolucije za izviđanje Marsove orbite uslikala je na toj planeti pješčane dine od tačkica i crtica nalik Morzeovoj azbuci.
Vanzemaljci - Foto: ilustracija
VanzemaljciFoto: ilustracija

"Fotografije mračnih dina uslikane su u februaru i predstavljaju čudnu topografsku anomaliju", saopštila je NASA čiji stručnjaci smatraju da "mala zelena bića" na taj način ne pokušavaju nešto da kažu Zemljanima, prenosi Si-En-En.

Dine su, kako se navodi, formirane u depresivnoj oblasti i smatra se da su na njihovo formiranje uticali krateri "starih asteroida" i vjetrovi koji su na ovom dijelu crvene planete duvali tako da su pomjeranjem pijeska napravili različite tačkice i crtice.

U saopštenju NASA stoji da naučnici još uvijek nisu dobro shvatili ovaj proces, i očekuje se da će blagovremeno donijeti tačnu definiciju, jer imaju jaku motivaciju proučavanja ove oblasti.

Američka naučnica Veronika Bej, prevela je ove dine od tačkica i crtica u pisanu riječ i dobila: "Nee ned zb 6tnn deibedh siefi ebeee shiei esee seee".

- Čak ako bi postojala najmanja mogućnost da Marsovci pokušavaju da razgovaraju sa nama, morali bi da porade na strukturi rečenice - konstatuje ova TV mreža.