latinica  ћирилица
11/07/2016 |  21:53 ⇒ 21:57 | Autor: RTS

Četiri dana "Egzita" – 80 tona smeća!

Od početka festivala „Egzit“ do odlaska posljednjih posjetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, radnici ЈKP „Čistoća“ Novi Sad sakupili su i otpremili kamionima skoro 80 tona smeća na gradsku deponiju.
Smeće (Foto: ЈKP "Čistoća" Novi Sad) -
Smeće (Foto: ЈKP "Čistoća" Novi Sad)

Kako navodi direktor ЈKP „Čistoća“ Vladimir Zelenović, sav otpad sa ovog prostora odnesen je na trake u reciklažnom centru na dalju separaciju i preradu.

Od limenki, kartona, do pet ambalaže i plastike, smeće sakupljeno na „Egzitu“ je razvrstano i poslato na reciklažu.

Na ovaj način ЈKP „Čistoća“ je pokazala najviši stepen odgovornosti prema zaštiti životne sredine, jer je to, uz održavanje javne higijene, naš prioritetni zadatak, istakao je Zelenović.

Tokom četiri festivalska dana, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju, aktivno je radilo 80 radnika ЈKP „Čistoća“.

Smeće (Foto: ЈKP "Čistoća" Novi Sad)

Rad je prilagođen potrebama posjete velikog broja ljudi, te velikoj frekvenciji na određenom prostoru, pa je osim redovnog rada u prijepodnenoj smjeni, organizovanog rada na prostoru održavanja festivala, organizovan i rad redovne popodnevne smjene, rad na Keju žrtava racije od 20 časova do 3 sata ujutru, kao i redovan rad treće smjene od 22 sata do 5 časova.

Za sve to vrijeme, neposredno ili posredno, u kompletnoj organizaciji posla bilo je uključeno oko 150 zaposlenih u ЈKP „Čistoća“.

Posao završetkom „Egzita“ nije gotov. U narednim danima slijedi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa Tvrđave.

Higijena u cijelom gradu, tokom trajanja festivala „Egzit“ bila je u svakom momentu na visokom nivou.