latinica  ћирилица
07/07/2016 |  08:21 ⇒ 08:23 | Autor: RTRS

Blažo iz Kanade: Bivši bokser nokautirao medvjeda

Rik Nelson (61), Kanađin koji se dugo godina profesionalno bavio boksom, šetao je svog psa kroz šumu kada se ispred njih pojavila medvjedica teška više od 150 kilograma, dok je pored nje išlo mladunče.
Rik Nelson (Foto: huffingtonpost) -
Rik Nelson (Foto: huffingtonpost)

Nelson je počeo polako da se povlači unazad, međutim njegov pas je počeo da laje, nakon čega se medvjedica zaletjela ka njima.
Nelson je u samoodbrani uspio da dva puta pesnicom udari životinju u glavu i blago je ošamuti, tek toliko da uspije da pobjegne sa svojim psom.

- Sve se desilo tako brzo. Kada je krenula ka meni, počeo sam da vrištim i dozivam upomoć. Bio sam potpuno uplašen. Prvo se pojavilo mladunče. Čim sam ga ugledao, znao sam da smo u nevolji, jer je majka morala da bude veoma blizu. Nažalost, bio sam u pravu - rekao je Nelson, koji je prošao samo sa ogrebotinama.

Bivši bokser opisao je neprijatan susret za divljom životinjom.

- Popela se na zadnje noge i stala ispred mene. Zamahnula je šapom ka meni i ogrebala me. Da se nisam odmakao, vjerovatno sada ne bismo vodili ovaj razgovor. Udario sam je dva puta u glavu. Blago se ošamutila, a pas i ja smo potrčali koliko nas noge nose - sa osmijehom je ispričao Nelosn za britanski "Gardijan".