latinica  ћирилица
06/07/2016 |  18:23 | Autor: novosti.rs

Kako zeleni čaj njeguje kožu?

Zbog bogatstva flavonoida, ovaj napitak gorkog ukusa je čak 10 puta jači antioksidans od vitamina E
Zeleni čaj - Foto: flickr.com
Zeleni čajFoto: flickr.com

Iako se zeleni čaj najčešće preporučuje za jačanje imuniteta, on je odlično sredstvo za njegu kože. Zbog bogatstva flavonoida, ovaj napitak gorkog ukusa je čak deset puta jači antioksidans od vitamina E.

Pomaže u borbi protiv štetnih uticaja UV zraka i boljem iskorišćavanju sastojaka iz krema sa zaštitnim faktorom, kao i u liječenju opekotina. Ublažava iritacije i crvenilo kože, pa se posebno preporučuje za osjetljivu. Pošto sadrži kofein, zeleni čaj podstiče cirkulaciju i izbacivanje suvišne tečnosti iz tijela, naročito je efikasan protiv celulita.

Ljekoviti tonik odgovara svakom tipu kože, možete ga nanijeti ujutru i uveče, na prethodno očišćeno lice, a zatim nanesite hidratantnu kremu. Idealan je za tople dane, pa ga možete koristiti kad poželite da se osvježite.

Za pripremu tonika potrebni su vam sušeni listići organskog zelenog čaja. Veliku kašiku čaja ubacite u 2 dl tople, ali ne ključale vode i ostavite da odstoji pet minuta. Procijedite, ohladite i sipajte u plastičnu ili staklenu flašicu sa raspršivačem, kako biste tonik lakše nanosili na kožu.

Savjet plus: Prije korišćenja ga dobro protresite, da se sastojci sjedine. Držite ga u frižideru i potrošite u roku od tri dana.