latinica  ћирилица
26/06/2016 |  11:23 | Autor: novosti.rs

Novi Tesla - Dječak izumom zapanjio svijet (VIDEO)

Јavnost dječaka već upoređuje s velikim vizionarom Nikolom Teslom i naziva ga njegovim nasljednikom.
Maks Logan - Foto: Screenshot/YouTube
Maks LoganFoto: Screenshot/YouTube

"Zvuči otrcano, ali od prvog dana sam znao da sam na ovoj planeti s razlogom", kaže Maks Logan, 13-godišnji dječak koji je konstruisao uređaj koji stvara besplatnu energiju.

Njegov izum podsjeća na Tesline kalemove i radi po istom principu koji je ovaj naučnik davno opisao. Ono što posebno ističe ovaj uređaj je činjenica da je vrlo jednostavan - sakuplja elektromagnetnu energiju iz Zemljine atmosfere i pretvara je u struju koja može da se koristi za napajanje električnih uređaja.

Maks je ovaj izum osmislio u radionici svog oca koju je pretvorio u laboratoriju, s materijalima koje je kupio za samo 15 dolara i dokazao da njegov uređaj može da napaja niz LED svjetala, što je i demonstrirao u priloženom videu.

Dječak je od konzerve kafe, žice, dva kalema i kašike stvorio elektro-magnetni sakupljač energije koji može da indukuje radiotalase, termalnu i statičku energiju i sve to pretvori u upotrebljivu električnu energiju.

"Ova kašika uzima energiju iz vazduha i unutar konzerve kafe tu struju možemo da pretvorimo iz naizmjenične u jednosmjernu", objašnjava mladi genijalac.

Maksu je vrlo čudno zašto je nekim Teslinim trebalo dugih 75 godina da dođu u medije.

"Moj cilj je bio da pomognem svijetu. Želim da izgradim budućnost u kojoj svi ljudi mogu da budu srećni i sigurni", kaže Maks.