latinica  ћирилица
17/06/2016 |  15:30 | Autor: Nezavisne

Pet čajeva koje treba da pijete ako hoćete da smršate

Čajevi su bogati antioksidansima, polifenolima i ostalim zdravim sastojcima, pa su zato najbolji izbor kad poželite da se bacite na dijetu. Nekoliko šolja dnevno učiniće čuda za vašu liniju.
Čaj - Foto: ilustracija
ČajFoto: ilustracija

ZELENI ČAЈ

Visok udeo antioksidanasa čini zeleni čaj jednim od najzdravijih napitaka, a EGCG katehin utiče direktno na metabolizam. Osim toga, zeleni čaj sadrži i kofein koji, takođe, ubrzava sagorijevanje masti. Preporučuje se tri čaše dnevno.

BIЈELI ČAЈ

Bijeli čaj ima više katehina i manje kofeina od zelenog, pa je još jedan od idealnih izbora za mršavljenje. Naravno, ukoliko ne smanjite unos kalorija, nijedan čaj neće napraviti veliku razliku, ali će svakako pomoći pri sagorijevanju masnih naslaga i spriječiti nakupljanje novih.

BOROVNICA

Ovaj čaj prirodno suzbija apetit i stabilizuje nivo šećera u krvi. Nekoliko šolja čaja od borovnice dnevno pomoći će vam da jedete manje i da regulišete probavu.

HIBISKUS

Čaj od hibiskusa je prirodni diuretik, smanjuje nivo holesterola i bori se protiv visokog krvnog pritiska. Ovaj čaj sprečava nakupljanje masnih naslaga, ali pri odabiru čaja pripazite da kupite onaj bez dodatih šećera.

NANA

Ukoliko vas muči nadutost, pijte čaj od nane! On će vam pomoći i kod sagorijevanja masnoća, a dobar je i za suzbijanje apetita