latinica  ћирилица
08/06/2016 |  13:33 | Autor: RTRS

Novosađanin dobio nagradu za najbolji GoPro snimak na svijetu (VIDEO)

Zoran Marinković iz Novog Sada snimio je kikboksera Nenada Pagonisa kako šeta Dunavskom ulicom unapred, odnosno unazad i tako pobijedio na konkursu GoPro kompanije za najbolji snimak ovom kamerom.
Snimak GoPro kamerom (foto: YouTube/GoPro) -
Snimak GoPro kamerom (foto: YouTube/GoPro)

"Nenada sam snimao kako se kreće unazad i stalno nešto radi tokom hoda. Svi ostali se kreću normalno. Tako snimljen film ubacujem u studio i okrećem naopako. Dobijamo efekat da se Nenad jedini kreće unapred, a svi ostali unazad", opisuje način rada autor nagrađenog snimka, koji je montažu, muziku i obradu u studiju sam uradio.

Kako objašnjava Zoran, ideja nije originalna, ali prvi put je pretočena u perfektno djelo. On kaže i kako dugo poznaje Pagonisa, a kroz spot je provučeno maltene sve čime se on bavi – tu su gitara, šah, motor i naravno rukavice.

Јoš dodaje da je najbitnija stvar u cijeloj priči za sudije je upravo ta, da je film snimljen bez neke posebne pripreme i iz jednog "šota". Bez ponavljanja, bez sječenja, bez ubacivanja kadrova. To je čistih tri minuta, objašnjava Marinković.

Ovaj film je nagradio stručni tima iz GoProa. Takmičenje se dalja nastavlja u konkurenciji izabranih i nagrađenih filmova.

Izvor: B92/mojnovisad.com