latinica  ћирилица
19/05/2016 |  13:00 | Autor: B92

Ovako aerodromi u SAD zabavljaju putnike u redovima

Nekoliko aerodroma u SAD osmislio je novu strategiju za uveseljavanje putnika u ogromnim redovima: klovnove, ponije i šarene lizalice.

Predstavnica Međunarodnog aerodroma Sinsinati - Sjeverni Kentaki u SAD izjavila je da kompanija, nažalost, ne može da utiče na mijenjanje bezbjednosnih procedura, ali zato čini sve što je u njenoj moći da olakša patnju putnika. Iz tog razloga, na aerodrom su dovedeni maleni konji, piše Independent.

“Životinje smanjuju nivo stresa i anksioznosti i donose osmjehe na lica ljudi. Za razliku od životinja u policijskoj službi koje nije dozvoljeno dirati, terapijske životinje mogu se maziti, pa i grliti“, rekla je portparol Mindi Keršner.

Aerodrom u San Dijegu ima malo drugačiji pristup – njihove putnike uveseljavaju klovnovi.

“Unajmili smo grupu klovnova iz cirkusa sa željom da bar donekle odagnamo frustraciju putnika. Propušten posljednji let za London vjerovatno će biti bar malo podnošljiviji ako uspijemo da nasmijemo putnike“, kažu.

Na manje odvažnim aerodromima pribjegava se jednostavnijim metodama – osoblje Međunarodnog aerodroma u Denveru, na primjer, putnicima dijeli lizalice i slatkiše.