latinica  ћирилица
14/05/2016 |  10:36 ⇒ 10:44 | Autor: RTRS

Balkanski simpozijum ortodonata u Narodnoj skupštini (FOTO)

Narodna skupština Republike Srpske ugostila je danas učesnike drugog Balkanskog simpozijuma ortodonata, koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića. Ovaj skup okupio je više od 120 učesnika specijalista iz oblasti stomatologije, uključujući i eminentne predavače iz inostranstva.
Balkanski simpozijum ortodonata u Narodnoj skupštini - Foto: RTRS
Balkanski simpozijum ortodonata u Narodnoj skupštiniFoto: RTRS

U obraćanju učesnicima ovog skupa, Igor Davidović, savjetnik predsjednika Narodne skupštine, naglasio je da je parlament sa zadovoljstvom prihvatio da bude pokrovitelj i domaćin ovog međunarodnog skupa, ističući da je Narodna skupština uvijek otvorena svim društvenim grupama, u nastojanju da promoviše najviše društvene vrijednosti.

- Današnji impoznatni skup, koji čine uvaženi i eminentni predavači, ukazuje na potrebu da se institucionalne podrže aktivnosti koje dolaze iz akademske zajednice, i to iz svih stručnih profila, jer je to esencijalni elemenat potreban za realizovanje najvišeg cilja kojem teži Republika Srpska - izgradnji modernog društva znanja koje pruža mogućnosti za usavršavanje i primjenu savremenih stručnih standarda u svim segmentima života - rekao je Davidović.

On je dodao da je predsjednik Čubrilović sa posebnim zadovoljstvom prihvatio poziv da bude pokrovitelj ovog skupa.

Bojan Glamočanin, predsjednik Društva specijalista doktora stomatoliogije RS Bojan Glamočanin zahvalio se predsjedniku parlamenta Nedeljku Čubriloviću i Narodnoj skupštini na ukazanom gostoprimstvu.