latinica  ћирилица
14/05/2016 |  10:19 ⇒ 10:34 | Autor: SRNA

Glamočanin: Stomatolozi Srpske u korak sa svjetskim trendovima

Stomatolozi Republike Srpske prate svjetske trendove kada je riječ o novim znanjima i vještina, a uz podršku dentalnih kuća i kada je riječ o materijalima, rekao je predsjednik Društva specijalista doktora stomatologije Srpske Bojan Glamočanin.
Bojan Glamočanin - Foto: RTRS
Bojan GlamočaninFoto: RTRS

Glamočanin je na Drugom balkanskom ortodontskom simpozijumu u Banjaluci rekao da je bitna interakcija svih komponentni u zdravstvenom sistemu stomatološke zaštite.

On je podsjetio da se skupu odazvalo više od 120 učesnika iz BiH i regiona, kao i da će predavanja iz oblasti ortodoncije održati četiri inostrana predavača, univerzitetska profesora iz Italije, Norveške i Libana.

"Na ovaj način ostvarujemo dostupnost informacija, novih tehnologija i saznanja na ovim prostorima", istakao je Glamočanin.

On je dodao da je Društvo specijalista doktora stomatologije strukovno udruženje sa odgovarajućim pododborima, te da su, od oko 1.000 registrovanih stomatologa u Srpskoj, njih oko 20 odsto specijalisti.

Predsjednik Udruženja ortodonata Republike Srpske Aleksandra Radojković naglasila je da se ova profesija toliko mijenja da su u obavezi da se stalno edukuju, što većina kolega i radi.

Prema njenim riječima, većina ortodonata u Srpskoj učesnici su svjetskih i evropskih ortodontskih kongresa, te članovi i Evropskog ortodontskog udruženja.

Ona je dodala da je cilj da u Banjaluci bude napravljen centar u kojem će se okupljati ortodonti.

Pokrovitelj ovog skupa je predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović.