latinica  ћирилица
14/05/2016 |  09:04 | Autor: klix.ba

Donald Tramp i Vladimir Putin na muralu u strastvenom zagrljaju

Ulični grafit u glavnom gradu Litvanije Vilnjusu, prikazuje Donalda Trampa kako se strastveno ljubi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.
Donald Tramp i Vladimir Putin na muralu - Foto: AFP/Getty images
Donald Tramp i Vladimir Putin na muraluFoto: AFP/Getty images

Fotografija murala na zidu jednog restorana za kratko vrijeme je postala hit na društvenim medijima u Litvaniji, u isto vrijeme svjedočeći o zabrinutosti javnosti u ovoj baltičkoj zemlji zbog prijateljskog odnosa Trampa prema Moskvi.

Umjetničko djelo u glavnom gradu Litvanije aludira na poznatu fotografiju iz 1979. godine, kada je tadašnji sovjetski lider Leonid Brežnjev poljubio predsjednika i saveznika komunističke Istočne Njemačke Eriha Honekera.

"Bratski poljubac" između dva komunistička lidera iz perioda hladnog rata ovjekovječen je svojevremeno i na poznatom grafitu na Berlinskom zidu.

"Čini se da imamo novi Hladni rat, a Amerika će možda imati predsednika koji traži prijateljstvo s Rusijom“, izjavio je za AFP Dominikas Cekauskas koji je naručio gigantski mural na spoljašnjem zidu svog restorana.

"Vidimo mnoge sličnosti između ova dva 'heroja' (Putina i Trampa). Obojica imaju ogroman ego i zabavno je vidjeti ih zajedno", rekao je.