latinica  ћирилица
13/05/2016 |  21:26 ⇒ 21:32 | Autor: SRNA

U Tesliću počeo 4. Kongres kardiologa

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić otvorio je večeras u Tesliću 4. kongres kardiologa na kojem učestvuju svjetski stručnjaci u ovoj oblasti.
Teslić: Kongres kardiologa - Foto: SRNA
Teslić: Kongres kardiologaFoto: SRNA

Bogdanić je rekao da je značaj Kongresa višestruk, jer su okupljeni vrhunski stručnjaci iz regiona, Evrope i svijeta, pa će domaći kardiolozi biti u prilici da se upoznaju sa novim procedurama u liječenju i dijagnostici i da razmjene iskustva.

Predsjednik Udruženja kardiologa Srpske Dragan Unčanin rekao je da su stručnjaci iz Srpske autori najvećeg broja radova, koji će biti predstavljeni na Kongresu. Istakao je da Srpska u oblasti kardiologije ne zaostaje za zemljama regiona.

Prema njegovim riječima, Kongres je opšteg tipa i obrađuje opštu patologiju kardiovaskularnog sistema.

Na 4. kongresu kardiologa, koji traje do nedjelje 15. maja, osim domaćih, prisustvuju i ljekari iz Ruske Federacije, SAD, Engleske, Irske, Švajcarske, Austrije i Mađarske.

Na kongresu će biti obrađeno 13 tema, a posebno će biti prezentovani najvažniji dijelovi značajnih kliničkih preporuka Evropskog udruženja kardiologa, Američkog koledža za kardiologiju i Američe asocijacije za srce publikovane u protekle dvije godine.