latinica  ћирилица
13/05/2016 |  11:46 ⇒ 11:46 | Autor: Jutarnji list

Osam stvari koje ne bi trebalo da guglate

Postoje stvari koje ne biste smjeli da tražite na Guglu. Bilo zbog toga što se radi o nečemu zaista gadnom, ili zbog toga što neke stranice ne bi trebalo da gledate na poslu (pogotovo ako vam šef sjedi iza leđa).
Gugl  (arhiva) -
Gugl (arhiva)

Redit je napravio spisak Gugl pretraga koje treba da zaobiđete. Evo šta se sve nalazi na spisku "ne guglati":

1. "Fournier"

NBA košarkaš koji igra za Orlando Magic zove se "Evan Fournier", a njegov nadimak je "nemojte nikad guglati". Za to postoji jako dobar razlog.

Njegovo prezime, koje na francuskom znači "pekar", takođe je naziv za jednu vrstu gangrene koja pogađa genitalije. Ako ukucate na Guglu njegovo ime, najvjerovatnije ćete ugledati fotografije upravo te bolesti. A to zaista ne želite.

2. Krokodil

To je ulični naziv desomorfina, snažne droge koja se koristi kao zamjena za herion. Ova droga ostavlja strašne posljedice na ljudskom tijelu, rane i plikove po koži. Taj prizor je, takođe, nešto što ne želite da vidite.

3. Vašu omiljenu hranu

Tako ćete samo da ogladnite. A ni to ne želite.

4. "Mouth" larva

Јedan korisnik Redita je želio da gugla "moth larva" (larva moljca). Međutim, pogrešno je ukucao pa je napisao "Mouth larva' (larva u ustima). Prizor koji je ugledao kao rezultat svoje pretrage upravo je ono što biste i očekivali. I nije nimalo lijep.

5. "Calculus Bridge"

Ne, to nije matematički problem. To je odvratni plak na zubima. To vam može skinuti zubar, ali taj prizor uopšte nije lijep.

6. Vaša i-mejl adresa

Može biti zanimljivo (i zastrašujuće) vidjeti šta ste sve objavili na internetu. Redditovi korisnici prijavili su razne spamove, prodane račune, otkrivene lozinke i još puno toga. Najsigurnije je provjeriti čega sve ima na internetu, a trebalo bi da bude tajno. Čak i ako vam se ne svidi ono što ćete naći.

7. Harlequin ichthyosis

To je ozbiljan genetički poremećaj. Prije je ovo zastrašujuće oboljenje bilo smrtonosno, ali danas pacijenti ipak preživljavaju uz puno muke.

8. Vaši simptomi

Ako mislite da ste bolesni, idite kod doktora. Nemojte tražiti simptome na internetu. To nikada nije dobra ideja.