latinica  ћирилица
10/05/2016 |  16:56 | Autor: TANЈUG

Traži se kancelar - i preko oglasa!

Neočekivana ostavka austrijskog kancelara Vernera Fajmana navela je jedan portal za potragu radne snage u Austriji da na šaljiv način "raspiše oglas za kancelara".
Traži se kancelar - Foto: Screenshot
Traži se kancelarFoto: Screenshot

Austrijski sajt Karriere.at objavio je oglas, zasigurno kao šalu, pod naslovom "Kancelar/puno radno vrijeme".

"Naš klijent je jedna evropska zemlja srednje veličine. Kao kancelar preuzimate predsjedavanje vladom i odgovornost za ukupan rezultat. Očekuje vas veoma raznovrsan posao", navedeno je u oglasu.

Za konkurisanje, kako je napisano, poželjno je da zainteresovani imaju političko iskustvo, ali to, kako se dodaje o uslovima oglasa, nije preduslov.

Isto tako osoba koja konkuriše trebalo bi da bude sposobna da upravlja krizama, pokaže timski duh, odnosno da voli da delegira i predvodi veliki tim.

Osim toga, mora znati da prikaže svoju "ljepšu" stranu u intervjuima i televizijskim nastupima. Zatim, ne smije imati strah od teških intervjua, i mora voljeti uspostavljanje kontakta sa ljudima i tuđim parlamentarnim klubovima.

Isto tako, kako se navodi u oglasu, kandidat mora imati izražene sposobnosti umrežavanja za bifeom, kao i pokeraško lice. Mora biti spreman da mnogo putuje, ali i da ima izraženu retoriku sa sposobnošću ubjeđivanja.

Zainteresovanima se nudi kancelarija u centru grada, zanimljive manifestacije od otvaranja kružnog toka do zabava.

Kako se navodi u oglasu, onaj ko dobije posao imaće službeno vozilo, kao i markice za hranu u kantini vlade.

Uz poziv zainteresovanima da konkurišu, u oglasu je navedeno da se nudi bruto plata u visini od 21.715,70 evra "bez obzira na kvalifikacije i iskustvo".