latinica  ћирилица
29/04/2016 |  16:16 | Autor: SRNA

SNS podnosi krivične prijave protiv lidera opozicije

Srpska napredna stranka podnijeće krivične prijave protiv lidera nekoliko opozicionih stranaka zbog pokušaja manipulacije izbornim procesom, najavio je danas funkcioner SNS-a Aleksandar Martinović.
Aleksandar Martinović (srbin.info) -
Aleksandar Martinović (srbin.info)

 Martinović je naveo da će prijave "zbog manipulisanja izbornim procesom, nezapamćenog pritiska na Republičku izbornu komisiju /RIK/ i pokušaja da se na silu uđe u parlament" biti podnesene protiv lidera Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, te pokreta Dveri i "Dosta je bilo".

"Nezabeleženo je da predsednik jedne političke opcije koja je učestvovala na izborima sa galerije posmatra sednicu RIK-a, na šta nije imao pravo, ali mu je iz političke kurtoazije to omogućeno, i da nakon saopštavanja rezultata počne da vređa najpogrdnijim rečima predsednika RIK-a i direktora Republičkog zavoda za statistiku", rekao je Martinović.

Martinović je konferenciji za novinare ocijenio da je koalicija DSS-Dveri sama kriva što je osvojila samo 4,99 odsto glasova, prema do sada obrađenom izbornom materijalu.