latinica  ћирилица
29/04/2016 |  16:10 ⇒ 16:11 | Autor: SRNA

Sutra bez padavina, osim na istoku

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti uglavnom suvo vrijeme sa sunčanim periodima, samo su na istoku mogući kratkotrajni pljuskovi.
Vrijeme - Foto: RTRS
VrijemeFoto: RTRS

Ujutro će preovladavati malo hladnije i umjereno oblačno, dok će magle biti ponegdje oko rijeka i po kotlinama na sjeveru i istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se toplije i sunčanije vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, samo su na istoku uz dnevni razvoj oblačnosti mogući kratkotrajni pljuskovi.

Duvaće slab istočni, krajem dana jugoistočno vjetar.

Јutarnja temperatura vazduha biće od dva do sedam stepeni, na jugu do 10, a najviša dnevna od 16 do 20, na jugu do 23 stepena Celzijusova.

Meterolozi i za naredne dane najavljuju nestabilno vrijeme sa kišom, koja će u u ponedjeljak i utorak u pojedinim krajevima biti obilna. Biće vjetrovito vrijeme uz povremeno jak istočno vjetar. U ponedjeljak će biti toplije, sa temperaturom do 21 stepen Celzijusov na istoku, dok će u utorak i u srijedu biti hladnije sa temperaturom do 15, na jugu do 18 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava oblačno vrijeme, kiša je uglavnom padala prije podne.

Mostar je danas bio najtopliji grad sa 20 stepeni koliko je izmjereno u 14.00 časova. U isto vrijeme u Trebinju je bilo 18 stepeni, a samo stepen niže u Neumu.

U Foči i Bileći izmjereno je 16 stepeni, u Višegradu i Livnu 13, u Gacku 12, u Zvorniku, Kalinoviku, Zenici i Goraždu 11, a u Doboju 10 stepeni.

Devet stepeni izmjereno je u Banjaluci, Bijeljini, Prijedoru, Srebrenici i Sarajevu, osam je bilo na Sokocu, na Čemernu, u Novom Gradu, Srpcu, Tuzli i Drvaru, sedam u Mrkonjić Gradu, Krupi na Uni, Bihaću i Ribniku, šest na Ivan Sedlu, pet na Han Pijesku i dva stepena na Bjelašnici.