latinica  ћирилица
29/04/2016 |  13:32 ⇒ 15:06 | Autor: TANЈUG

Srušio se helikopter u Norveškoj, nisu pronađeni preživjeli

Norveške spasilačke službe objavile su da je helikopter sa 13 ljudi koji se danas srušio kod zapadne obale te zemlje potpuno uništen i da nije pronađena nijedna preživjela osoba, prenio je Rojters.
Helikopter - Foto: arhiv
HelikopterFoto: arhiv

AP je ranije naveo da se u helikopteru nalazilo 14 osoba i da je norveška stanica TV2 javila da se nekoliko osoba može vidjeti u okeanu.

Rojters je prenio da je helikopter nasukan kod malog ostrva, a da se nesreća dogodila zapadno od Bergena, drugog po veličini grada u Norveškoj. Helikopter se vraćao sa naftne platforme "Galfaks B" u Sjevernom moru kada se nesreća desila.

- Helikopter je potpuno uništen. Spasilačke službe čine sve što mogu da pronađu žive ljude - rekao je portparol Centra za spasilačku koordinaciju južne Norveške.

Naftna kompanija "Statoil" koja upravlja platformom objavila je da je u letjelici bilo 11 putnika i dvoje članova posade.

- Јoš uvijek nismo pronašli nijednog preživjelog. Јoš uvijek tražimo - rekao je za Rojters znaničnik lokalne policije koji organizuje operaciju Morten Kronen.