latinica  ћирилица
29/04/2016 |  11:23 ⇒ 12:50 | Autor: RTRS

Trebinje: Vaskršnji paketi za najugroženije (VIDEO)

Centar za socijalni rad Trebinje tradicionalno, pred vaskršnje praznike, obezbijedio je pakete pomoći za socijalno najugroženije porodice u ovom gradu.
Trebinje - Podjela Vaskršnjih paketa - Foto: RTRS
Trebinje - Podjela Vaskršnjih paketaFoto: RTRS

Uz to podijeljena su i vaskršnja jaja korisnicima Narodne kuhinje, Dnevnog centra za stare, starim samohranim osobama i djeci sa posebnim potrebama iz udruženja "Sunce nam je zajedničko". 

Iz Centra za socijalni rad u Trebinju navode da su obezbijedili 159 paketa hrane i higijenskih sredstava za 159 socijalno najugroženijih porodica. Ističu da su ove godine odlukom gradonačelnika Trebinja podijeljeni paketi s mesom za 52 porodice i paketi sa slatkišima za 48 porodica sa troje i više djece iz Trebinja.

- U okviru ovog programa pripremljeni su meso i jaja za Eparhiju zahumsko-hercegovačku, odnosno narodnu kuhinju
Eparhije - kaže Željka Varaga, socijalni radnik.

Paketi sa osnovnim životnim namirnicima i vaskršnja jaja donirani su, kažu u trebinjskom Centru za socijalni rad, manastirima Duži i Svetog Đorđa na Grabu. Podjela paketa obavljena je prije dolaska medija. Predstavnici Centra za socijalni rad vaskršnja jaja podijelili su korisnicima Dnevnog centra za stare, a potom su posjetili Udruženje roditelja i djece sa posebnim potrebama "Sunce nam je zajedničko".

Vrijednost ovog programa je oko 22.000 maraka, a sredstva su obezbijeđena iz redovnog budžeta Centra za socijalni rad.