latinica  ћирилица
27/04/2016 |  12:32 ⇒ 16:31 | Autor: SRNA

Doboj- Domu zdravlja uručena oprema vrijedna 250.000 KM

Domu zdravlja u Doboju danas je uručena medicinska oprema vrijednosti 250.000 KM, koja je donacija međunarodne organizacije Mersi Malezija.
Doboj - uručena medicinska oprema - Foto: SRNA
Doboj - uručena medicinska opremaFoto: SRNA

Ambasador Malezije u BiH Datuk Anuar Kasman, koji je prisustvovao ceremoniji primopredaje donacije, izrazio je nadu da će ova medicinska oprema biti od velike pomoći stanovništvu i korisnicima usluga dobojskog Doma zdravlja, koji je oštećen tokom poplave 2014. godine.

Kasman se zahvalio malezijskom humanitarcu Tanu Vinsent Tanu i malezijskoj medijskoj kući "San", koji su inicirali akciju prikupljanja pomoći BiH nakon poplava 2014. godine, a koja je realizovana zahvaljujući organizaciji "Mersi Malezija".

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milan Latinović rekao je da je ovo ministarstvo sa međunarodnim organizacijama preduzelo niz aktivnosti u vezi sa pružanjem pomoći na rekonstrukciji i opremanju ove zdravstvene ustanove, od kojih su neke i završene.

Latinović kaže da resorno ministarstvo obezbijedilo 600.000 KM za sprovođenje projekta opremanja i rekonstrukcije drugog i trećeg sprata Doma zdravlja u Doboju, gdje je smještena porodična medicina.

Radovi će početi krajem maja, a po njihovom završetku Dom zdravlja u Doboju će biti na nivou savremenih zdravstvenih ustanova.

Direktor Doma zdravlja Radoslav Nikolić rekao je da su kompletno opremljene ambulante pedijatrije, Centra za bazičnu rehabilitaciju, Higijensko-epidemiološke službe, te da je nabavljen dio opreme za ginekologiju.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić zahvalio se narodu Malezije za nesebičnu pomoć.