latinica  ћирилица
22/04/2016 |  14:07 | Autor: SRNA

Bogdanić: Bolnica u Trebinju dobro organizovana

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je da je Bolnica u Trebinju dobro organizovana i da pruža kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, bez pretjeranih poteškoća u odnosu na druge bolnice.
Dragan Bogdanić - Foto: RTRS
Dragan BogdanićFoto: RTRS

Bogdanić je nakon razgovora sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove u Trebinju istakao da je informisan o tome da je završen tender za gradnju Hemodijaliznog centra i da su pregovori u završnoj fazi.

"Prema najavama, u narednih nekoliko mjeseci ovaj centar će biti izgrađen. Sredstva su obezbijeđena, tako da ne vidim razlog da projekat ne bude završen u predviđenom roku", naveo je Bogdanić.

On je rekao da je sa direktorom Bolnice Vasom Mijanovićem razgovarao o poboljšanju zdravstvene zaštite, o tome kako da se sa što manje sredstava postignu što bolji rezultati, a da se sredstva usmjere i sačuvaju za unapređenje i razvoj bolnice i zaštitu zdravlja stanovnika regije.

Nakon što je obišao Službu za transfuziologiju i razgovarao sa načelnikom Draganom Šarencom, Bogdanić je dodao da je dobrovoljno davalaštvo krvi u Republici Srpskoj na visokom nivou.

"Imamo dobro organizovana društva, i zahvaljujući takvim humanistima, na području cijele hercegovačke regije ne postoji potreba da porodice pacijenata daju krv", rekao je Bogdanić.